AOH summerar omgång 2

Falkenberg, Örgryte och Gais – där har ni den obesegrade topptrion i Superettan. Något dystrare ser det ut för Jönköping, Värnamo och Varberg som fortfarande är utan poäng

Landskrona BoIS tog säsongens första trepoängare när Jönköpings Södra besegrades på reservarenan Borås Arena. Sadat Karim blev stor hjälte i den andra halvleken när han satte BoIS båda mål. För Jönköping innebär omgångens resultat att laget nu förlorat de två inledande matcherna i Superettan 2018.

Falkenberg tog säsongens andra seger när man vann mot AFC Eskilstuna med 2–0. Precis som i matchen mellan Jönköping och Landskrona kom båda målen i den andra halvleken. Robin Östlind gav FFF ledningen i den 61:a minuten, och två minuter senare ökade Karl Söderström på till 2-0. Rydebäckarens andra raka mål för övrigt…

På Stora Valla i Degerfors vann Halmstads BK med 2–1 efter mål av Andreas Hadenius och Gabriel Gudmundsson. HBK satte högsta fart direkt och gick upp i tvåmålsledning redan efter 25 minuter. Degerfors reducerade innan paus genom Oliver Ekroth, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

HIF:s premiärmatch, mot Halmstads BK, blev uppskjuten, så när man gästades av Östers IF i den andra omgången var det dags för skåningarnas första match för säsongen. Max Svensson satte de två första målen för HIF, och Darijan Bojanic en straff, när man besegrade Östers IF med 3-1 under söndagen.

Diego Montiel och David Engström fortsätter sitt fina samarbete i Örgryte under säsongsinledningen. I söndags slog Diego Montiel in 1-0 på straff tidigt mot IK Frej Täby, innan den offensive mittfältaren slog hörnan som mittbacken Engström nickade in till 2-0 i den 39:e minuten. Peter Nsima reducerade för Stockholmarna som dock inte kom närmre än 2-1

På Borås Arena tog hemmalaget Norrby IF ledningen efter 39 minuters spel. Matt Pyzdrowski i Varbergs- kassen kom ut och boxade bort ett högt inlägg, men bollen landade rakt hos Marcus Översjö som kunde lätta in 1-0 i öppen kasse.

Med knappt 20 minuter kvar att spela fick Varberg in ett kvitteringsmål men bara några minuter senare avgjorde Adam Eriksson, till Norrbys fördel, med sitt 2-1 mål.

På Borås Arena tog Värnamo emot Gais och det såg ut att gå mot en delad pott. Bortalaget tog ledningen men med sex minuter kvar nickade den förre HIFaren, Alexander Anchinioti-Jönsson, in kvitteringen. I den 90:e minuten satte dock Dusan Djuric segermålet, 2-1, för Göteborgarna.

Nykomlingen Brage följde upp kryss i premiären med att besegra Gefle IF med 4-2 hemma på ett snöigt Domnarvsvallen. Hemmalaget gjorde dock det hela onödigt spännande genom att låta Gefle gå från 0-3 till 2-3 med några minuter kvar. I 93:e avgjordes dock matchen när Simon Alexandersson gjorde sitt andra mål och satte dit slutresultatet 4-2 på straff