AOH summerar omgång 17

HIFs segertåg fortsätter och laget stärkte sin plats i toppskiktet när både Falkenberg och Halmstad tappade poäng. I botten ser det allt jobbigare ut för Värnamo och Gefle

HIF inledde den 17:e omgången på bästa sätt när man, på ett slutsålt Olympia, vann mot Norrby IF med 2-0. Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson gjorde sina första hemmamatcher sedan återkomsten och den sistnämnda passade dessutom på att näta i sin hemmacomeback

Landskrona BoIS fick dock en trevlig start på matchen i Värnamo när Monday Samuel gjorde 1-0 i den 16:e minuten. Bara fyra minuter senare stod det 1–1 på resultattavlan sedan Alexander Tkacz orsakat en straff som ex-BoIS:aren Pär Cederqvist utnyttjade behärskat. Matchen slutade 1–1 och Värnamo är kvar på jumboplatsen och BoIS parkerar alltjämt tre placeringar ovanför.

Trots ett vackert ledningsmål, av unge John Björkengren, lyckades Falkenberg inte nå mer än delad pott när Örgryte kom på besök. Med 20 minuter kvar större nämligen Hannes Sahlin in en retur och fastställde slutresultatet till 1-1. Poängen innebär dock att Falkenberg återtog serieledningen på bättre målskillnad än tvåan HIF

På Stora Valla vände Degerfors underläge, mot Jönköping Södra, efter pausvilan. Segermålet, 2-1, gjorde Sargon Abraham med 20 minuter kvar av matchen

Varbergs BoIS tog en viktig poäng i bortamötet med Öster. Matchen i Växjö slutade 1-1 efter mål från Dragan Kapcevic och Nahom Netabay. Poängen innebar att Halläningarna nu har tre poäng ner till nedflyttningsplatserna

Frej Täby har nu bara en förlust på de sju senaste matcherna efter att laget tog en klar 5-2-seger borta mot Gefle. Segerorganisatör var Dusan Jajic som slog till med ett hattrick. Förlusten var Gefles tionde och laget ligger fortsatt på 15:e plats i serien

AFC Eskilstuna tog ledningen tidigt mot Halmstad, men åkte även på en utvisning i den 25:e minuten. Trots det numerära underläget lyckades man till slut vinna med 2-1 och därmed gå om HBK i tabellen. Segermålet gjordes av den förre HIFaren Gustav Jarl

På Gamla Ullevi tog Gais ledningen redan efter 6 minuter genom Karl Bohm. Dryga 20 minuter senare fastställde Marcus Astvald slutresultatet, till 1-1, när han kvitterade för Brage. Noterbart var att det delades ut hela 10 gula kort, och ett rött, mellan lagen.