AOH summerar omgång 15

170722 Helsingborgs Johan Persson och Örgrytes Sebastian Carlsén under en fotbollsmatch i Superettan mellan Helsingborg och Örgryte IS den 22 juli 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Seger för samtliga topplag att Dalkurd har fem poäng upp till serieledaren Brommapojkarna, och fem poäng ner till HIF som ligger på kvalplats till Allsvenskan.I botten kämpar Gefle förgäves.

Serietrean Helsingborgs IF fick en smakstart på höstsäsongen när laget tog tre poäng mot Örgryte. Efter en mållös första halvlek så avgjorde Jesper Lange med matchens enda mål i den 69:e minuten.

Falkenberg tog en tung och,framförallt, rättvis seger med 0-3 borta mot Norrby efter två mål av Tobias Englund och ett av Erik Pärsson. Hasse Eklunds lag fick dock extra hjälp av att Norrbys Niklas Savolainen blev utvisad redan i den 56:e minuten

Gefles kräftgång fortsätter både på och utanför planen. Trots en jämn tillställning, borta mot Varberg, så var det hemmalaget som drog det längsta strået. Anton Liljebäck nickade in 1-0 i den 57:e minuten och på övertid fastställde Gabriel Altemark-Vanneryr slutresultatet till 2-0

Shpetim Hasani målade två gånger innan paus när hans Degerfors tog emot Trelleborg på Stora Valla. En makalös vändning av skåningarna innebar dock att 2-2 kom i 80:e minuten (Salif Camara Jönsson) och minuten senare satte Mattias Håkansson 2-3 för gästerna. Förlusten innebär att Degerfors tappar mark i toppstriden medan Trelleborg lägger sig strax utanför topp 3

BP hoppar tillbaka på vinnarspåret direkt i höstupptakten efter klara 5-0 på bortaplan mot Åtvidabergs FF. Kevin Kabran inledde målskyttet och 15-åriga! Jack Lahne avslutade med sitt första seniormål. Att BP inte skulle spela i högsta serien nästa år ses som en omöjlighet med tanke på att man krossar allt motstånd.

SerietvåanDalkurd hade inga större problem med att besegra nästjumbon Frej Täby när höstsäsongen av Superettan inleddes för de båda lagen på Vikingavallen. Med en minut kvar fastställde Rawez Lawan slutresultatet till 3-0

I söndagens andra match blev det storseger för IFK Värnamo borta mot Syrianska. Gästerna vände och vann till slut med 5–1 efter att ha legat under med 1–0 i inledningen av matchen.

Gais och Öster delade på poängen (2-2) i en rejält svängig match där hemmalaget var i pausledning men gästerna vände med 10 minuter kvar. På övertid lyckades dock Gais kvittera genom Alibek Aliev