AOH summerar omgång 15

15 omgångar är spelade och HIF är, utan tvekan, med i toppen efter segern mot Falkenberg. Nu tar Superettan ett nästan månadslångt uppehåll och är tillbaka i slutet av Juli

I en välspelad och underhållande kamp drog HIF det längsta strået. Trots underläge, 1-2, lyckades skåningarna vända och vinna mot serieledande Falkenberg. Stor segerorganisatör var Andri Bjarnason. Nu skiljer bara två poäng mellan lagen i serietopp.

På Finnvedsvallen hämtade Värnamo upp underläge 0-2 till 2-2 mot Brage, men dalalaget fick sista ordet då Simon Alexandersson fullgjorde sitt hattrick med ett 2-3-mål på tilläggstid.

På Gamla Ullevi i Göteborg vann GAIS sin match mot västkonkurrenten Norrby med 4-1 efter bland annat två mål av Andreas Östling

Halmstad får fortsätta att jaga direktplatserna till Allsvenskan. På Stadsparksvallen såg Hallandslaget länge ut att gå mot segern men med under kvarten kvar kvitterade J-Södras Amir Al Ammari till 1-1, som också blev slutresultatet.

I en tajt bottenstrid räddades Gefle av en sen kvittering av Jonas Lantto, ett mål som innebar att de delade på poängen (1-1) med bottenkollegan Varberg.

Degerfors vann bekvämt mot IK Frej efter tre mål i den första halvleken. Slutresultatet 3-1 betyder att Frej är fortsatt fast i bottenskiktet medan Degerfors ligger stabilt i mitten av tabellen

Med sitt femte mål, på fyra matcher, såg Dragan Kapcevic till att hans Öster kunde plocka en 2-3 seger mot Landskrona BoIS. Noterbart är att ett av BoIS målen gjordes av den förre HIFaren Måns Ekvall. Ett tungt resultat för Landskrona som gjorde en stark andra halvlek. När lagen nu går till uppehåll ligger BoIS på 13 plats i tabellen medan Öster klättrar upp till en nionde.

AFC Eskilstuna, med rutinerade målvakten Gianluca Curci i målet, höll sin elfte nolla för säsongen i 0-0-match hemma mot Örgryte IS. Därmed parkerar AFC strax utanför topp 3 inför omstarten i slutet på Juli