AOH summerar omgång 14

Dalkurd knappade in på BP och HIF kvar på kvalplats. Öster och Degerfors hakar på i toppen samtidigt som Frej och Gefle har det tufft i botten. AOH summerar den 14 omgången i Superettan

Både Örgryte och Degerfors kom till mötet på Gamla Ullevi med storförluster i ryggen. Efter 1-1 i halvtid lyckades gästerna ta hem segern efter ett mål av Djurgården-lånet Mihlali Mayambela. Tre poäng för Degerfors innebär dessutom att de passerar Örgryte i tabellen.

Efter tre matcher utan seger avslutade Falkenberg vårsäsongen med att besegra Syrianska hemma med 3-1. Viktor Götesson sprang in 1-0 i den tolfte minuten och Daniel Johansson nickade in tvåan. Syrianska hann reducera innan Götesson spikade slutresultatet med 10 minuter kvar.

Öster stod för en stark prestation då man vann med 5-2 hemma mot Varberg, trots att Öster fick försvararen Elmin Nurkic utvisad i den 38:e minuten. Då var laget dock redan i en 2-0 ledning som Varberg aldrig kom i fatt.

På Vikingavallen gjorde Bartosz Grzelak sin sista match som manager för IK Frej Täby innan ett uppdrag som assisterande tränare i allsvenska AIK väntar. Grzelak, som varit med och fört upp Frej till Superettan, fick dock se sitt lag förlora med uddamålet (0-1) i avskedsföreställningen hemma mot GAIS. Detta trots att hemmalaget noteras för 14-5 i skott på mål.

Åtvidabergs FF klättrar i tabellen efter att ha tagit sin tredje seger på sina fyra senaste matcher då man vann med 1-0 borta mot Gefle IF under söndagseftermiddagen. Gefle kom till många farliga målchanser men Gustav Jansson i gästernas mål gjorde en kanonmatch. Simon Helg avgjorde för gästerna.

Hemmastarka Trelleborg hamnade i underläge mot serieledande Brommapojkarna, men efter att Anton Tideman drämt in en kvittering med ett långskott och BP fått 1-0-nickaren Erik Figueroa utvisad kunde Salif Camara Jönsson skjuta hem segern till TFF med två mål. 3-1 var ett faktum och BP inkasserade sin blott andra förlust för säsongen.

Dalkurd FF var omgångens stora vinnare då de ryckte ifrån Helsingborgs IF på kvalplats, samtidigt som man närmade sig BP i tabelltoppen. Detta efter 4-1 hemma mot Norrby IF, i en match där samtliga mål föll i den första halvleken.

På Finnvedsvallen blev det delad pott mellan Värnamo och HIF. Matt Pyzdrowski räddade en straff för andra matchen i rad och efter att HIF målat genom Andreas Landgren och hemmalaget, genom Melvin Frithzell, så skrevs slutresultatet till 1-1.