AOH summerar omgång 14

Falkenberg ångar på och leder nu Superettan med hela fem poäng. HIF ligger dock hack i häl även om hallänningarna lär gå på sommarledighet med bibehållen serieledning

Norrbyär på väg att avsluta vårsäsongen starkt då man under söndagen tog sin tredje seger på sina fyra senaste matcher. Hemma mot Landskrona BoIS blev Alen Krasnici sen matchhjälte då han slog in en volley i den 87:e minuten vilket innebar 1-0

På Påskbergsvallen hade GAIS de flesta av chanserna borta mot Varbergs BoIS, och efter en mållös första halvlek tog bortalaget ledningen två gånger om. Varberg skulle dock få med sig en poäng från dagens match när Teddy Bergqvist ordnade 2-2 målet då hans avslut, i den 81:a minuten, styrde på en bortaförsvarare och ställde Damir Mehic i GAIS-kassen.

Helsingborgs IF tog en tung 1-0-seger hemma mot IFK Värnamo efter Darijan Bojanics frisparksmål en bit in i andra halvlek. Segern innebar att HIF klev upp på en direktplats medan Värnamo är fortsatt fast i den absoluta botten

Ousmane Camara i Eskilstuna och David Johannesson i Öster hade båda varsitt tungt skott i stolpen när deras lag möttes på Myresjöhus Arena, men trots att Johannesson sedan löpte sig till ett friläge på stopptid föll inga mål i Växjö utan matchen slutade 0-0.

IK Frej Täby hade två jättelägen att avgöra hemma mot Gefle islutet av matchen, men unge Viktor Frodig i GIF-målet räddade när Joakim Runnemo mötte ett inlägg med ett direktavslut, och när Kostas Stavrothanasopoulos testade från distans kort därefter limmade Frodig bollen och matchen slutade 0-0

Efter tio raka matcher utan förlust så tog Halmstads svit slut på Domnarvsvallen i Borlänge. Efter en händelserik första halvlek, med fyra mål och en utvisning, vann toppjagande Brage till slut med 3-2.

Falkenberg fortsätter sin succésäsong då Degerfors fick ge sig med 3-1 efter en jämn match. Målskyttar för Falkenberg blev Chisom Ehbuchulam och Karl Söderström, och däremellan hann Sargon Abraham missa en straff för Degerfors.

Daniel Paulson gav Örgryte IS en tidig 1-0 ledning hemma mot Jönköpings Södra. Men mål av Alexander Jallow och Amir Al-Ammari gav bortalaget en 2-1-seger