AOH summerar omgång 13

BP fortsätter dominera och HIF åkte på sin andra raka storförlust. Gefle tog sin blott andra seger och Örgryte missade chansen att, på allvar, blanda sig i toppstriden. AOH summerar den 13:e omgången av Superettan

BP fortsätter plocka vinster. I lördags blev det 3-2 hemma mot Gais efter att Kevin Kabran, Erik Figeruoa och Viktor Gyökeres blev målskyttar. Gais reducerade två gånger om men kom alltså inte närmre än så.

Viktor Gyökeres gjorde sitt sjunde mål för säsongen då han förde BP till en 3-2 seger Foto:Bildbyrån

På Påskbergsvallen trivdes hemmapubliken när Varberg krossade Degerfors med 4-0. Varberg fick en smakstart då man fick med sig ett självmål redan den tredje minuten och kunde sedan inrikta sig på kontringar. 2-0 nickades i mål av Oliver Stanisic innan två mål av Gabriel Altemark-Vanneryr  stängde matchen.

Storseger för Varberg när Degerfors gästade Foto:Bildbyrån
Åtvidaberg lyckades få med sig ett oavgjort resultat hemma mot Öster trots en man mindre i en timmes spel. Efter en halvtimme visades nämligen Samuel Holm ut och tio minuter senare tog Öster ledningen genom David Johannesson. Med kvarten kvar fick Åtvidaberg straff och Simon Helg kunde fastställa slutresultatet till 1-1.
1-1 slutade även mötet mellan Värnamo och Falkenberg på Finnvedsvallen i Värnamo. Pär Cederqvist satte 1-0 efter en dryg timmes spel. På stopptid kunde dock 17-årige Edi Sylisufaj lägga in 1-1.
Det blev Syrianska som vann den viktiga matchen mot Frej Täby under lördagskvällen. Båda lagen låg runt nedflyttningsstrecken, men Syrianskas 4-2-seger gör att man tar steget upp till säker mark. Noterbart är att Syrianskas tränare, Sharbel Touma, bytte in sig själv vid ställningen 4-1 då laget har en hel drös spelare borta pga skador.

Tabelltvåan Dalkurd tog en övertygande seger mot trean Helsingborgs IF på Domnarvsvallen. Matchen slutade 5–0 efter att hemmalaget gjort fyra mål i slutet av den andra halvleken. Dom hade dock en viss fördel att HIF spelade i nästan hela andra halvleken med en man mindre.

Örgryte hade chansen att blanda sig i toppstriden men gick rejält på pumpen mot Norrby i Borås. 5-1 skrevs slutresultatet till sedan bla Prosper Kasim noterats för två mål.

Gefle hade åtta raka förluster innan man under måndagen reste ned för bortamatch mot Trelleborgs FF. Trots mängder av bra chanser för hemmalaget lyckades Gefle få med sig tre poäng efter ett tidigt mål av Deniz Hümmet. 0-1 stod sig matchen ut, vilket innebär att Gefle tar sin andra seger för säsongen samtidigt som Trelleborg förlorar på hemmaplan för första gången sedan 20 oktober förra året.