AOH summerar omgång 12

AOH summerar den tolfte omgången av Superettan som avslutades med ett målrikt Göteborgsderby

Redan 30 sekunder in i den andra halvleken revs Dragan Kapcevic ner i straffområdet och domaren blåste för straff. Simon Helg fick chansen från elva meter och tog den. Målet innebar ett andra mål för Öster, i hemmamötet med Norrby. Matchen slutade 3-0 efter Liridon Silka noterats för det sista målet.

På Örjans Vall tog toppjagande Halmstads BK emot nästjumbon Frej Täby och det var hallänningarna som fick slita mest för poängen. Efter 68 minuter var bortalaget nämligen i en 0-2 ledning men efter mål av Mathisen och Konishita fastställdes slutresultatet till 2-2

I Borlänge möttes Brage och Varberg. Dalarna bjöd på sol och värme men en match som till stor del stördes av mycket avblåsningar och spelstopp. Matchens enda mål kom i den 70 minuten när Marcus Astvald avgjorde med sitt 1-0 till Brage

Topplaget AFC Eskilstuna besegrade Landskrona BoIS med 2-0 efter dubbla mål i den andra halvleken. AFCs sista mål gjordes av, den förre HIFaren, Oke Akpoveta och innebar att klubben, under 24 timmar, tillfälligt gick upp i serieledning

Falkenberg håller fast vid förstaplatsen efter att man besegrade Gefle med klara 3-0. Anton Wede slog in 1-0 med en spektakulär volleyträff innan Kalle Söderström och Robin Östlind ökade på till slutresultatet.

Efter att ha fått premiäromgången uppskjuten har HIF legat steget bakom de flesta lagen i tabellen under våren. Nu har man dock chansen att gå upp i serieledning på torsdag efter att man besegrade Degerfors med klara 4-1. Stor matchhjälte blev Max Svensson som noterades för två av målen.

Jönköpings Södra vann Smålandsderbyt borta mot IFK Värnamo med 0-1. Matchens enda mål kom efter en dryg timmes spel då Alexander Jallows högerinlägg hittade in i mål

I en galen match, på Gamla Ullevi, spelade Gais och Örgryte 4-4. Gais tog ledningen redan i den 12:e minuten innan ÖIS vände på steken. Sista målet föll i den 96:e minuten vilket innebar att Gais kvitterade