AOH summerar omgång 11

Samtliga topplag tappade poäng vilket innebär att ytterligare två lag kunde haka på. Lika jämt som det är i toppskiktet är det även kring nedflyttningsstrecket förutom Värnamo som halkar efter allt mer

På Påskbergsvallen bjöd Halmstads BK:s Kosuke Konishita publiken på ett hat-trick i den första halvleken. Detta trots att hemmalaget, Varberg, hade ett 65%-igt bollinnehav. Varberg jobbade upp sig i andra men nådde inte närmre än 2-3

Där var ont om målchanser då J-Södra tog emot Eskilstuna. Matchen slutade också 0-0 och AFC är nu uppe i nio raka matcher utan förlust, med blott tre insläppta mål under den perioden.

Nicklas Savolainen nickade in 1-0, för Norrby, i mötet med Brage. I den 83:e lyckades Krasniqi elegant konstsparka in 2-0 för hemmalaget. Det blev också slutresultatet inför fantastiska åskådare på Borås Arena

Även om Öster tog ledningen, i bortamötet med Frej Täby, så åkte man på en ny förlust. Hemmalaget vände på steken med tre raka mål innan Öster reducerade och fastställde slutresultatet 3-2

Degerfors rivstartade mötet med IFK Värnamo och tog ledningen efter redan 16 minuter. Erik Björndahl tog tillvara på en passning från Sargon Abraham och gjorde 1-0. Sju minuter senare gjorde Abraham sitt nionde mål för säsongen när han utökade till 2-0. I andra halvlek drog Degerfors ifrån med två mål till innan Värnamos, Pär Cederqvist, reducerade till 4-1

Jesper Westermark blev poängräddare för GAIS då han nickade in 1-1 borta mot Landskrona BoIS i den 90:e minuten. Hemmalaget hade haft de flesta målchanserna i matchen men GAIS är nu obesegrade i tre matcher i följd.

Efter ett läckert ledningsmål var Falkenberg på väg att lämna Örgryte på behörigt avstånd i tabelltoppen. I den 88:e minuten dök dock Filip Almström Tähti upp med ett sent 1-1-mål för ÖIS vilket också blev slutresultatet i seriefinalen

Det var först i den 94:e minuten som matchen mellan Gefle och HIF skulle tända till på riktigt. Bojanic klev fram och träffade insidan av stolpen med en frispark. Returen gick rakt ut till Randrup – som osannolikt nog nickade mitt på en chockad Strömberg i Gefle-målet. Och direkt efter den situationen ljöd slutsignalen. 1-1 och HIF tappade viktiga poäng i toppstriden