AOH summerar omgång 10

En “fyrklöver” har tagit greppet om tabelltoppen och avståndet till bottenlagen är redan över 15 poäng! Denna omgången duggade dessutom utvisningarna tätt och gör situationen alltmer ansträngd för de jagande lagen

På Olympia höll HIF nollan för tredje matchen i rad då man besegrade Jönköpings Södra med 1-0.

Matchens enda mål föll i den 48:e minuten och prickades in av Max Svensson. Segern innebär att HIF, i högsta grad, är inblandad i toppstriden trots en match mindre spelade än konkurrenterna

Hemma mot serieledande Örgryte chockade nykomligen Brage gästerna och vann med hela 3-1. Publiken bjöds bland annat på ett drömmål från Oscar Lundin. Som om förlusten inte var nog så fick Örgryte både Alibek Aliev och Jakob Lindström utvisade med avstängningar som följd

Även Öster drabbades av utvisningar när man åkte på pumpen mot Halmstad. Hallänningarna vann med klara 3-0 och matchens sista målskytt blev den förre HIFaren Peter Larsson som skarvade in en hörna. Segern innebar att även Halmstad ger sig in i Topp 5-skiktet av serien

GAIS tog sin andra raka seger när man vände och vann med 2-1 hemma mot IK Frej Täby. Edin Hamidovic satte det avgörande målet på straff i den 83:e minuten och bortalaget fick samtidigt avsluta matchen med tio man efter att Alie Sesay visats ut i samband med straffsituationen

Efter fyra raka matcher utan seger laddade Landskrona BoIS ur ordentligt borta mot Gefle. Sadat Karims tidiga ledningsmål, för gästerna, kvitterades förvisso av Christian Ljungberg i slutet av första halvlek, men sen stod BoIS för fyra raka mål. Slutresultatet skrevs till 1-5 efter att bla den förre HIFaren, Monday Samuel, noterats för ett av målen.

På Tunavallen vann AFC Eskilstuna med samma marginal som Landskrona då man mötte Norrby. 4-0 stannade siffrorna vid efter bla två mål av Samuel Nnamani. Segern innebär att AFC nu har åtta raka matcher utan förlust

Falkenberg befäster sin plats i toppstriden i och med sin seger borta mot Värnamo. Gästande Falkenberg hade full kontroll på matchen, vann med klara 4-1, och är nu tillbaka på kvalplats

I Varberg vann bortalaget Degerfors en tät match efter att Kevin Wright gjorde matchens enda mål med en kvart kvar. Degerfors tar därmed klivet upp till sjundeplats i tabellen, medan Varberg håller sig kvar på rätt sida strecket i botten av densamma.