AOH summerar omgång 1

Trots att Halmstad, och HIF, ställde in sin premiär så var det 14 andra lag som genomförde den första omgången av Superettan. AOH summerar hur det gick bland våra konkurrenter

AFC Eskilstuna och nykomlingarna Brage spelade 0-0 mot varandra i premiären av Superettan 2018. Båda lagen hade ett par farliga nickar, men båda målvakterna lämnade planen med nollan intakt. Noterar även att publikintresset, i Eskilstuna, inte är på topp med enbart 1835 åskådare i en premiär!

Jönköpings Södra tog ledningen i en chansrik första halvlek borta mot GAIS. Efter fyndigt passningsspel kunde nyförvärvet Jakob Orlov stöta in 1-0 framför mål i den 31:a minuten. Mål av Jonas Lindberg och Edin Hamidovic gav dock hemmalaget en 2-1-seger inför 4990 jublande åskådare.

Matchen mellan Östers IF och Degerfors IF hade flyttats till Borås Arena, och på neutral plan var det gästande Degerfors som tog ledningen i början av den andra halvleken då Oliver Ekroth tryckte in ett långskott som Robin Malmkvist i hemmamålet inte kunde hålla. Öster kunde både kvitterar och ta ledningen innan Degerfors, genom Erik Björndahl, fastställde slutresultatet 2-2 i den 93:e minuten. Detta inför imponerande 389 åskådare

Publiken (2862 åskådare) på Landskrona IP bjöds på fem mål under söndagen, men tvingades konstatera att det var gästande Falkenbergs FF som tog alla tre poäng efter en 3-2-seger mot Landskrona BoIS. Bla noterades den förre HIFaren, Monday Samuel, för BoIS första mål i årets Superetta.

Richard Yarsuvat, som under 2017 gjorde 17 mål för Dalkurd i Superettan, återvände till Norrby IF inför årets säsong och krönte återkomsten på bästa sätt. I den 86:e minuten, borta mot IK Frej Täby, satte han nämligen 2–2 och räddade poäng till Boråsklubben. Hela 592 personer hade sökt sig till Vikingavallen

Gefle IF:s Christan Ljungberg blev matchhjälte när han knorrade in segermålet  mot IFK Värnamo (2-1) i matchens slutskede inför 1487 åskådare.

Två lag med många nya ingredienser under 2018 mötte varandra i premiäromgången på Påskbergsvallen i går. Varbergs BoIS drog på sig en utvisning i första halvlek och mål av David Engström och Alibek Aliev säkrade till sist en 2-0-seger för gästande Örgryte IS.