Akademi HIF:s första match tillsammans slutade med en vinst

hif_hik
Akademi HIF gjorde sin första träning tillsammans tidigare i veckan och idag spelade de träningsmatch mot Hittarps IK. Det märktes att laget inte hade spelat tillsammans särskilt länge men det ser ljust ut, det kommer att bli mycket spännande att följa laget den här säsongen. Matchen slutade 2-1 till HIF.

Ute i Laröd spelade Akademi HIF idag sin första träningsmatch tillsammans mot Hittarps IK. Ett 50-tal nyfikna människor trotsade kylan och snön och besökte Laröds IP för att se matchen som slutade 2-1 till Akademi HIF:s fördel.

I första halvlek fick vi se två lag som båda testade sina spelidéer. Det var en mycket jämn halvlek och både HIK och HIF hade många bra lägen. HIK tog dock ledningen tidigt men HIF kunde kvittera genom Rabie Salem som slog till med ett långskott.

I halvlek utförde HIF en del byten och både Måns Ekwall, Tobias Svensson och Arton Jashari fick chansen. Den här halvleken tog HIK över taktpinnen en del men Anton Kinnander lyckades ordna en straff i slutet utav matchen som sedan Mohamed Ramadan kunde sätta. 2-1 till HIF alltså.

Det var ett väldigt annorlunda HIF vi fick se idag med både inslag av Ängelholms FF och Ramlösa Södra. Jag tror att laget kommer att behöva några veckor att spela ihop sig men det ser mycket intressant ut. Många olika typer utav spelare och en blandning av både ålder och klubbar fanns med. Bland annat fick  Oskar Olsson och Mike Babier ifrån Ängelholms FF chansen och gjorde båda en stabil intats. Jag personligen tycker att det ska bli mycket spännande att följa Akademi HIFs resa här framöver.