AFC Eskilstuna-HIF 0-0

Efter landslagsuppehållet var det återigen dags för Superettan och HIF åkte upp till Eskilstuna för att ta sig an tredjeplacerade AFC. Matchen slutade 0-0 efter en händelsefattig match.

Det blev en sen ändring i elvan då vi fick se Wanderson ersätta Bjarnason. Själva matchen började jämnt och båda lagen hade bollen. Det första läget skulle bli AFC:s när Camara kom till läge i straffområdet och sköt utanför Pär Hanssons vänstra stolpe. AFC fick även matchens andra chans, även denna gång genom Camara, som sköt ett lågt skott utanför straffområdet och Hansson tippade bollen till hörna. Matchen fortlöpte och AFC blev allt mer bollförande medan HIF försvarade sig bra och låg rätt i positionerna. I den 23:e minuten sköt Miljevic bollen utanför straffområdet men Pär kunde enkelt greppa bollen. När vi kom in i den andra halvan av första halvleken fick vi se HIF med mer boll och Wanderson hade några halvchanser. I den 37:e minuten var vi nog många HIF:are som drog efter andan när Pär satte sig ner i straffområdet och tecknade för byte, Kalle Joelsson ersatte Pär. Det stod 0-0 efter den första halvleken och det var en händelselös sådan.

I den andra halvlekens 55:e minut fick Randrup gult kort efter att ha kommit för sent in i en duell. Moro skulle få HIFs första målchans när han kom fri och försökte volleypeta bollen i mål men Curci i AFC-målet gjorde en fin räddning. Under de första 20 minuterna av den andra halvleken var det mer jämnt bollinnehavsmässigt än under den första halvleken då spelet jämnade ut sig. I 70:e minuten gick Randrup ut, även han skadad, och Holgersson klev in. Matchen fortsatte att tämligen händelselös och inget av lagen lyckades riktigt få grepp om den andre och matchen slutade 0-0.

AFC-HIF 0-0 (0-0)

HIF startelva: Hansson- Randrup, Granqvist, Weberg, Eriksson- Abubakari, Bojanic- Moro, Jönsson, Svensson – Wanderson

Bänk: Joelsson, Johansson, Liverstam, Landgren, Almeida, Holgersson